YŪDANSHA


YŪDANSHA – 有段者

En Yūdansha är en person med svart bälte. Inom ”traditionell” Ju Jutsu i Sverige är det tyvärr vanligt att det svarta bältet inte betyder så mycket i praktiken, men ändå ger en sorts högtravande status. Inom Sentō Ryu Ju Jutsu är det tvärt om! Ditt inflytande bestäms av två saker: KOMPETENS och INSATS. Svart bälte eller inte, om du gör jobbet och gör det bra, då får du också ta mer plats.

 

En svartbältesgradering inom Sentō Ju Jutsu Ryu handlar om att utmana sig själv, att prestera på en nivå som gör en själv och ens klubb stolt, att visa sin högstanivå! Därmed kommer ingen gradering att bli den andra lik. Det som vem som helst klarar av, det överlåter vi till andra att visa.

DAN-GRADERADE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *