KURO OBI #2

Vår andra svartbältesgradering var för Micke Nilsson, till 1 Dan. Det främsta kriteriet för att få gradera till svart bälte inom vår stil är att man är en ödmjuk, duktig kampsportare med ”hjärtat på rätt ställe”, en värdig representant för både vår kampsport specifikt, och kampsport generellt! Få människor passar bättre in på denna beskrivning än Micke.

Micke började med Taekwondo på Lomma Taekwondoklubb 1988, med gradering till 1:a dan för Cho Yong-Oh på Jeong Shim Kwam i Stockholm 1994 och 2:a dan 1998 för Paul Voigt. 2002-2004 var han tränare/coach för juniorlandslaget. 2004 slutade han med Taekwondo och började istället med kickboxning i Landskrona. Efter ett år i Landskrona fortsatte han med kickboxning i ett par år i Malmö, på Fighting-Spirit. Därefter började han med thaiboxning inne på Malmö kampsportcenter, där han kom i kontakt med Ulf Brandt juniors Combat-träning. Efter en termin där började han istället träna Combat Ju Jutsu. 2015 återvände han till Lomma Taekwondoklubb, med Combat Ju Jutsu för Henrik Wendel. Efter en flytt till Ystad 2016 tränar han mest för Armand Kranjc på Ystads Sportklubb (boxning, kickboxning och bjj), men även av och till i Lomma.

Under åren har han även tränat kortare perioder BJJ för Leo Neves, MMA på Frontier MMA för Bobby Sundell och thaiboxning på Frontier Muaythai.

Det kan här vara intressant att ta upp begreppet ”kontinuerlig träning”. Kan vi gradera någon som inte tränar väldigt mycket hos oss, framför allt till svart bälte? I det här fallet kan vi det! Micke har verkligen gjort sina ”hundår” inom stilen, och då han redan var en erfaren, till och med svartbältesgraderad, kampsportare innan han ens började med Combat Ju Jutsu så har han naturligtvis kunnat ta till sig träningen bättre än de flesta. Dessutom är Combat Ju Jutsu på något vis summan av andra kampsporter. Skulle det vara bättre att lära sig boxningsdelen av Combat Ju Jutsu av oss än av Armand Kranjc? Naturligtvis inte! Vi får istället glädja oss åt den kompetens som detta tillför till vår klubb och vår stil.

Ända sedan Roger Bjelks begravning hade vi planerat att en dag ge honom ett svart bälte postumt, vilket man kan läsa mer om här. Micke ville ha en sparringbaserad gradering, att samla ett gäng duktiga kampsportare för att fightas en eftermiddag, vilket vi tror är vad Rogge skulle ha velat göra också. Första ronderna blev stående fight, de sista blev grappling med gi. För de stående ronderna tog Marcus Öberg med sig Ludde Forsberg och Auli Kolbiha, två mycket duktiga thaiboxare från Malmö Muay Thai. För grapplingen tog vi in Patrik Skoog (3 Dan Judo, lila bälte i BJJ) och förstås Rick Bjelk, som fightades för sin brorsa.

7 oktober 2017, 13.00 – Lomma Taekwondoklubb

Joseki: Bengt Svensson (7 Dan), Henrik Wendel (2 Dan), Fredrik Sjövall (1 Dan).

Coach: Paul Voigt. Paul har varit landslagstränare i Taekwondo för både Sverige och Island, och tränare på Enighet.

Bälte: Tillverkat av Kataaro. All broderad text med Kanji. På höger sida stilens namn, på vänster sida Mickes namn översatt till japanska.

Sparring:

 1. Micke mot Auli, stående.
 2. Micke mot Auli, stående.
 3. Micke mot Ludde, stående.
 4. Micke mot Ludde, stående.
 5. Micke mot Auli stående.
 6. Auli mot Ludde, stående.
 7. Micke mot Auli, stående.
 8. Micke mot Ludde, stående.
 9. Micke mot Ludde, stående.
 10. Rick mot Patrik, grappling.
 11. Micke mot Patrik, grappling.
 12. Micke mot Rick, grappling.
 13. Micke mot Patrik, grappling.
 14. Micke mot Rick, grappling.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *