MATHIAS SCHIEMANN

Mathias Schiemann blev graderad till svart bälte i BJJ 2012 under Leo Neves, och har bland annat nedanstående meriter. Just nu arbetar han som tränare på klubben Last Round i Istanbul.

  • 2 i Danish Open BJJ 2006, Herrar vitt bälte -85 kg.
  • 2 i Kaisho Challenge 2008, Herrar -91 kg.
  • 1 i Swedish Open BJJ 2011, Herrar brunt bälte -94,3 kg.
  • 2 i Alive SWT 19, 2013, Herrar avancerade -92 kg.
  • 1 i Svenska Grapplingligan 2013, Herrar avancerade -92 kg.
  • 4 i BJJ-SM 2014, Herrar -94,3 kg.
  • 2 i Swedish Open BJJ 2016, Herrar svart bälte -94,3 kg.

En gammal ”mästare” sade ofta förr: ”Det är ju inte konstigt att de som tränar BJJ blir bra på mattkamp, de tränar ju bara på det! Dessutom är det bara sådana som tycker om att ligga och svettas på marken som tränar det. Vi blir nästan lika bra!” Naturligtvis hade detta påstående ingen direkt koppling till verkligheten. Om man tränar ett ”realistiskt” självförsvar räcker det inte med de kunskaper som en del förvärvade på 70-talet, när ingen var speciellt bra! Det gäller att hålla sig uppdaterad och verkligen kunna mäta sig med den verklighet som finns. Därför tog vi in Mathias på en gradering till gult, orange, grönt och blått bälte i vuxengruppen 18 maj 2017. Inte för att våra elever förväntas ha en rimlig chans mot honom, utan för att få känna på ett verkligt motstånd, bli inspirerade, och få någon sorts idé om vilka luckor vi måste försöka täppa till i vårat ”game”. Det var verkligen kul att ha med honom, väldigt uppskattat och lärorikt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *