JOÃO PEDRO SANTOS

João Pedro ”JP” Santos tog svart bälte i BJJ under Sergio Souza 2005. Efter att redan ha etablerat sig och sin skola Choke Academy i Danmark startade han en klubb i Limhamn 2007. Som redaktör och reporter för Gracie Magazine hade han ett gott rykte.

En gammal tränare på MBK bodde på Limhamn, nära Choke, och vid ett tillfälle föreslog han att MBK skulle anordna ett seminarium med JP. Sagt och gjort, 8 mars 2009 höll JP i träning på MBK. Detta låg väl i tiden, och det var många på MBK som insåg hur långt efter vi hade hamnat verkligheten, och att vi verkligen behövde bättre mattkampsträning. En teknik som vi lärde oss på träningen var benlåset när motståndaren har tagit din rygg men korsar sina fötter framför dig. Ingenting märkvärdigt idag förstås, men ingenting som vi kunde då.

2015 flyttade JP, som nu har 3 Dan under Sergio Souza, till Rio de Janeiro, och klubben i Limhamn finns inte längre kvar. Klubbarna i Köpenhamn och Århus är däremot fortfarande aktiva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *