KURO OBI #3

En central figur i idén som så småningom blev Sentō Ryu Ju Jutsu var Roger Bjelk. Han var en väldigt duktig kampsportare redan innan han började träna Combat Ju Jutsu, med en bakgrund inom Taekwondo och Kickboxning. Ödmjuk som få stilade Rogge aldrig med sina kunskaper, utan tog tacksamt emot de få saker som vi andra kanske kunde bidra med, och lärde gärna ut det han själv kunde. Han tränade för Henrik Wendel till orange och grönt bälte, och de var sedan träningskompisar på den avancerade träningen. Henrik ställde även upp som Uke på Rogges blåbältesgradering. Av olika anledningar valde de att inte träna det avancerade passet alls, men de tränade däremot på andra pass tillsammans, och hjälpte båda till med barnträning.

När Rogge alldeles för tidigt rycktes ifrån oss föddes idén att postumt ge honom ett svart bälte. Målet med svart bälte betydde mycket för honom, och det betyder mycket för oss att få dela ut det. När idén om en svartbältesgradering för Micke Nilsson föddes insåg vi att det var ett lämpligt läge att dela ut Rogges svarta bälte samtidigt, då Micke och Rogge påminner mycket om varandra som människor. Utdelningen skedde på Mickes gradering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *