KEIKOGI

KEIKOGI – 稽古着

Keikogi (eller bara gi) kallas den traditionella klädsel som bärs inom budoträning, det betyder egentligen bara ”träningskläder”. Inom vår stil används kläderna primärt för att underlätta för träningen. De skall alltså dels hålla för träning, och dels vara praktiska. Därför har vi valt att dela upp träningen – Vissa pass kör vi med ”gi”, vissa utan.

Av traditionella skäl har vi dock vissa riktlinjer när det gäller kläderna. En gi skall normalt sett vara vit, åtminstone i officiella sammanhang, eller svart för dangraderade. Andra färger kan vara ok, t ex blå dräkt, eller röd gi-jacka. På vänster bröst skall det (helst) finnas klubbmärke, stilmärke eller stilbrodyr (戦闘流柔術). Det kan finnas undantag, men normalt sett svart brodyr på vit eller röd gi, vit brodyr på blå gi, röd brodyr på svart gi. På ryggen har vi COMBAT JU JUTSU broderat i rött på flertalet dräkter.

Bälten med brodyr har normalt sett stilbrodyr på höger sida, namnbrodyr på vänster sida. Svart brodyr på mon-bälten, guldbrodyr på blåa eller bruna kyu-bälten. Utseende på svarta bälten för gradering inom stilen bestäms av Yudanshakai inför graderingen, men vi håller oss normalt sett till vit brodyr på våra svarta bälten.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *