WALTER ”CASCÃO” VITAL

Walter ”Cascão” Vital föddes 1976 i João Pessoa-PB i Brasilien. Han startade med BJJ 1991, och fick sitt svarta bälte 2003 under Mario Sukata. I Brasiliansk Jiu-Jitsu pratar man mycket om ”lineage”, alltså vilken väg man kan spåra Jiu-Jitsun tillbaka till källan. I ”Cascãos” fall är det Mitsuyo Maeda – Carlos Gracie senior – Carlson Gracie – Gutemberg Melo – Mario Sukata. Cascão fick fjärde gradens svarta bälte i BJJ på Pan Am-tävlingarna i mars 2017, från Fabio Santos. Fabio Santos fick sitt svarta bälte av Rickson Gracie, och har nu sjunde gradens svarta bälte under Relson Gracie. Santos har även tränat under Rolls Gracie, som tyvärr gick bort i en olycka 1983.

Cascão tävlar mycket, med bland annat två världsmästartitlar, två Pan American-titlar, åtta US National-titlar, 21 IBJJF-guld, 13 NABJJF-guld, tre UAEJJF-guld, fem Naga-bälten och tre Grapplers Quest-bälten som resultat. Han har bland annat vunnit mot Kurt Osiander. Cascão är ett bra exempel på hur tävlingsträning kan utveckla den traditionella sporten, utan att svika ”konsten”. Vid ett besök i Las Vegas kan vi verkligen rekommendera ett besök hos Cascao Jiu-Jitsu!

Henrik Wendel tränade för Cascão i Las Vegas 31 januari 2017. Han fick framför allt lära sig många fina handledstekniker, där man verkligen kan känna ursprunget till traditionell Ju Jutsu. Dessa tekniker har förstås inkorporerats i vår stil – Combat Ju Jutsu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *